Coach en trainer

Al ruim 15 jaar begeleid ik op verschillende manieren persoonlijke leer- en veranderingsprocessen.

Na een studie aan de hogeschool voor Theater en Drama heb ik aan de universiteit van Ghana gestudeerd. Daar specialiseerde ik me in Afrikaanse dans en percussie. Terug in Nederland heb ik in eerste instantie als freelance regisseur en docent Afrikaanse dans gewerkt. Ook bij de dans- en regieprojecten waren de persoonlijke leerprocessen van de deelnemers het uitgangspunt voor het creatieve denkproces.
Vervolgens heb ik me hierin gespecialiseerd en een post-hbo opleiding gevolgd als trainer communicatie. Het geregistreerde diploma voor coach heb ik behaald aan de Alba-academie. Als coach werk ik volgens de NOBCO Ethische Gedragscode.

Elly Kusenuh-van Berkel

Momenteel werk ik als coach/docent communicatie bij een opleiding voor Kunst Cultuur en Amusement en heb daarnaast een praktijk voor coaching en communicatietrainingen.

Vanuit mijn theater achtergrond maak ik tijdens het coachen en trainen ook graag gebruik van verschillende drama technieken zoals voice-dialogue en diverse rollenspelen. Deze technieken helpen jeĀ  -naast het gebruik van stiltemomenten- om in contact te komen met je onbewuste kennis en wijsheid.

Mijn kracht zit in het feilloos kunnen waarnemen en daardoor snel tot de kern van de coach- of trainingsvraag te komen. Ik weet de juiste sfeer te bewerkstelligen en kan daardoor met humor en respect die feedback geven die nodig is om inzicht in veranderingsprocessen te krijgen.